Wat heeft je huid nodig in de koude wintermaanden?

door Blisso
17 November 2023

Het is belangrijk om je huid in de koude wintermaanden goed te verzorgen om te voorkomen dat je huid droog aan gaat voelen. Je huid heeft in de winter dan ook andere behoeftes dan in de zomer. Vooral de droge en gevoelige huidtypes zullen meer last hebben van de seizoenswisselingen. In de winter heeft je huid meer voeding nodig, dit komt onder andere door het koude weer.

Hydrateren
Wanneer het wat kouder wordt is het belangrijk om je huid regelmatig in te smeren met hydraterende crèmes. Een bodylotion of crème met hydraterende ingrediënten is een echte must! Zoek bijvoorbeeld naar een crème met jojoba- of arganolie, hyaluronzuur of glycerine. Deze ingrediënten zullen de huid hydrateren en zachter maken. Je kunt kiezen tussen een bodycream of lotion. Een bodycream is over het algemeen wat dikker dan een lotion en is dus erg geschikt als je de huid even echt goed wilt verzorgen. Breng iedere dag een dikke laag aan na het douchen, je huid kan namelijk erg uitdrogen door warm water en zeep.

Douchen
Dat brengt ons gelijk bij het volgende punt. Wanneer je vaak doucht met heet water kan je huid erg droog worden. Daarom is het belangrijk om niet te vaak te douchen, en al helemaal niet met te heet water. Dat is natuurlijk ook een stuk beter voor het milieu! Daarnaast is het belangrijk om een body wash te gebruiken die de huid niet uitdroogt, maar de vochtbalans juist op peil houdt.

Zonnecrème
In de zomer is zonnebrandcrème een echte must, maar in de winter mag dit ook zeker niet worden vergeten! Ook in de winter, wanneer de zon niet zichtbaar is kan de huid worden beschadigd door de zon. Om huidveroudering en beschadiging te voorkomen is het belangrijk om je huid iedere dag in te smeren met SPF.

Huidolie
Af en toe een huidolie aanbrengen is ook een goede manier om de huid af en toe mee te verzorgen. Een olie werkt dieper in de huid en zal het cel vernieuwingsproces stimuleren. Ook is een olie wat vetter dan een crème en zal het de droge huid verzachten. Je kunt de olie ook gebruiken om je huid af en toe een massage mee te geven.

Gezichtsverzorging
Om het gezicht zo goed mogelijk te beschermen in de winter is het belangrijk om een goede dag- en nachtcrème te gebruiken. Kies een crème die voldoet aan de wensen van jouw huid en breng dit iedere dag aan. Je kunt bijvoorbeeld ook een crème gebruiken die hyaluronzuur bevat voor extra hydratatie. Maar je kunt ook een serum toevoegen aan je huidverzorgingsroutine met hyaluronic acid (hyaluronzuur). Een hydraterend gezichtsmasker kan de huid ook een hydratatie boost geven. Door de hoge concentratie aan ingrediënten zal de huid echt een oppepper krijgen. In ons assortiment vind je verschillende maskers!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »