Wanneer moet je je insmeren met aftersun

door Blisso
4 Maart 2020

Om je huid het best te verzorgen is het gebruik van aftersun belangrijk. Maar waarom? Is het erg als je het niet doet? Het is heerlijk om lekker in de zon te liggen, maar het kan je huid uitdrogen.

Wanneer moet je je insmeren?
Aftersun is er niet alleen om je verbrande huid te kalmeren, maar ook om je huid te hydrateren na het zonnen. Dus ook wanneer je niet verbrand bent, is het belangrijk jezelf in te smeren. Dat je verkleurd bent betekent al dat je huid schade heeft opgelopen. Eigenlijk kun je dus elke keer nadat je in de zon bent geweest je huid wel insmeren met aftersun. Doe dit bijvoorbeeld voordat je gaat slapen, zodat de crème lekker in de huid kan trekken.

Zonnebrand
Voorkomen is beter dan genezen en het begint daarom al bij aanbrengen van een goede laag zonnebrand. Aftersun helpt de huid om de vochtbalans weer op peil te brengen, omdat deze door de zon erg is uitgedroogd. Om te voorkomen dat je huid uitdroogt en verbrand kan je zonnebrand aanbrengen. Het is belangrijk om elke dag zonverzorging te dragen om huidziektes en veroudering van de huid tegen te gaan.

De hydraterende werking van aftersun
Na het zonnen is het belangrijk om de resten zonnebrand en vuil van je af te wassen. Daarna smeer je jezelf in met aftersun. Aftersun hydrateert en brengt je vochtbalans op peil. Het werkt ook verkoelend en kalmeert je huid. Een fijne eigenschap aan aftersun is dat je wat minder snel vervelt en langer bruin blijft. Het voorkomen van vervellen is natuurlijk belangrijk. Het is niet alleen een onaangenaam gevoel, het is ook zonde om je kleurtje weer kwijt te raken. Je zal gaan vervellen wanneer je huid te droog is en je vochtbalans dus niet op peil is. Dit kun je voorkomen door je huid te hydrateren met aftersun.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »