Verzorg je lichaam met deze handige tips

door Blisso
22 Juni 2020

Je lichaam is het grootste menselijke orgaan en verdient daarom de juiste verzorging. Wij hebben voor jou enkele tips op een rijtje gezet waar jouw huid heel blij mee zal zijn.

Tip 1. Smeer je lichaam na het douchen in met een bodylotion.
Door het warme water en zeep zal je huid snel uitdrogen, misschien heb je wel eens gemerkt dat je huid na het douchen trekkerig aanvoelt. Breng daarom altijd een bodylotion aan na het douchen, zodat de vochtbalans in de huid weer op peil raakt.

Tip 2. Smeer voor het spuiten van je parfum wat bodylotion, hierdoor blijft de geur langer zitten.
Gebruik wel een bodylotion zonder geur of een lotion in dezelfde geur als het luchtje. Je kan ook vaseline gebruiken. De parfum verdwijnt hierdoor minder snel van de huid en je ruikt bovendien nog lekkerder met een soortgelijke bodylotion op je lichaam.

Tip 3. Sluit je douchemomentje af met koud water.
We snappen dat je je haar niet gaat wassen in ijskoud water, maar het is wel goed om je kraan even lekker koud te zetten voordat je eruit stapt. Dit helpt tegen een droge huid, bovendien zal de huid er strakker van worden. Ook is koud water goed voor je haar, je haar zal er echt van gaan glanzen.

Tip 4. Scrub ongeveer 1 keer per week je huid, hierdoor verwijder je alle dode huidcellen.  
De huid word steeds opnieuw vernieuwd, om dit proces te stimuleren kan je je huid scrubben. Vooral in de winter is dit handig, je huid is dan namelijk een stuk droger. Scrubben zorgt voor een stralende en zachte huid.

Tip 5. Smeer de plekken waar je huid snel droog wordt in met bodylotion. 
Doe een klein flesje bodylotion in je tas, zodat je bijvoorbeeld je ellebogen af en toe in kan smeren met bodylotion. Plekken als je ellebogen en knieën worden snel droog en kunnen dan ook wel wat meer verzorging gebruiken.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »