Tips voor na het zonnen!

door Blisso
12 Februari 2020

Die lekkere warme zon voelt natuurlijk fijn aan op je huid, maar het is wel erg schadelijk. Daarom is het niet alleen belangrijk om tijdens het zonnen je huid goed te beschermen, ook na het zonnen kan je huid wel wat extra verzorging gebruiken.

Tip 1. Smeer voldoende aftersun na het zonnen en je bruine kleurtje blijft langer zichtbaar
Je zongebruinde kleurtje kun je verdiepen en langer vasthouden door de huid van voldoende vocht te voorzien. Je huid wordt door de zon erg droog, om vervellen te voorkomen kun je aftersun smeren. Aftersun zorgt ervoor dat je vochtbalans weer op peil komt. Hierdoor is de kans minder groot dat je huid gaat vervellen, waarmee je ook je bruine kleurtje verliest. Zorg dat je niet te warm doucht wanneer je de hele dag in de zon hebt gezeten, dit zal je huid nog verder uitdrogen. Douche daarom met lauwwarm water en gebruik daarna aftersun.

Tip 2. Kies een aftersun die past bij jouw huidtype
Een lotion is erg rijk en daarom geschikt voor de droge huid. Een spray is zeer licht en absorbeert snel in de huid. Hierdoor geeft het direct een verkoelend effect. Dankzij de lichte consistentie is de aftersun gel de meest geliefde aftersun. De geïrriteerde huid wordt snel afgekoeld en gekalmeerd.

Tip 3. Bewaar je aftersun in de koelkast voor een extra verkoelend effect  
Wanneer je verbrand bent of als je huid gewoon even toe is aan verkoeling is aftersun een geschikt product. Het product hersteld de huid wanneer je in de zon geweest bent. Door het product in de koelkast te bewaren zal het extra verkoelend aanvoelen. Je huid kan erg warm aanvoelen als je verbrand bent, een brandend gevoel noemen we dat. Een lekkere, koude aftersun kan dit gevoel verminderen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »