Reinigingstips

door Blisso
24 Juni 2021

Make-up aanbrengen is mooi, maar het verwijderen ervan is minstens zo belangrijk. Slapen met make-up is namelijk slecht voor je huid, probeer daarom altijd voor het slapengaan je huid goed te reinigen. Met deze tips kom je al een heel eind!

Tip 1. Verwijder nagellak resten met aceton vrije nagellak remover  
Nagellak remover zonder aceton is beter voor je nagels, het product droogt je huid namelijk minder snel uit. Gel nagellak moet echter wel worden verwijdert met nagellak remover met aceton, anders zal de lak niet van de nagels af gaan.

Tip 2. Probeer bij het verwijderen van je mascara niet hard over je ogen te wrijven
Door hard heen en weer te wrijven zullen je wimpers snel afbreken, wrijf een kant op en duw vooral niet te hard. Gebruik genoeg watjes tot de mascara volledig van de wimpers af is.

Tip 3. Breng een laagje nagellak over je gelakte nagels heen om je oude nagellak te verwijderen
Heb je even geen nagellak remover bij de hand? Breng dan een laagje nagellak over je gekleurde nagels heen en laat dit ongeveer 20 seconden zitten. Haal de nagellak er daarna met een weer watje weer af.

Tip 4. Breng na het reinigen van je gezicht een dag- of nachtcrème aan.
Je huid kan soms door het reinigen droog en trekkerig aanvoelen, breng daarom daarna een vocht inbrengende dag- of nachtcrème aan. Warm water en zeep droogt je huid namelijk snel uit.

Tip 5. Gebruik bij het verwijderen van je make-up producten voor jouw huidtype
niet alleen je dag- en nachtcrème moeten aansluiten op de wensen van je huid, ook de producten waar je je gezicht mee reinigt moeten aansluiten op jouw huidtype. Heb je bijvoorbeeld een gevoelige huid? Gebruik dan een make-up remover voor de gevoelige huid.

Tip 6. Gebruik een oog make-up remover met olie
je ogen zijn extra gevoelig en een make-up remover met olie is zachter voor de ogen. Een make-up remover met olie glijdt makkelijker over de ogen waardoor wimpers minder snel afbreken. Gebruik deze echter niet over het gezicht, een olie is namelijk erg vet. Vooral als je last hebt van een vette huid is dit niet zo verstandig.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »