Reinig jij je huid goed?

door Blisso
4 Maart 2020

Naast een gezonde levensstijl is het ook belangrijk voor je huid dat deze goed gereinigd wordt. We betrappen onszelf er allemaal wel eens op, ons gezicht niet reinigen voor het slapen. Geef niet toe en neem alsnog die paar minuten de tijd om je gezicht te reinigen. Het is ook belangrijk om je gezicht ’s ochtends te reinigen. Maar waarom? En wat kun je het beste voor je gezicht gebruiken?

Kies voor milde producten
Je huid heeft het dagelijks zwaar te verduren en het is belangrijk dat je huid goed gereinigd wordt. Er kunnen nog wel eens agressieve ingrediënten in gezichtsreiniger zitten, ookal zou je dat niet verwachten. Een milde gezichtsreiniger zorgt ervoor dat de bacteriën van je gezicht verwijderd worden, maar beschadigd je gezicht niet. Het geldt voor elk type huid, vooral een droge huid kan uitdrogen door agressieve middelen. Een vette huid heeft ook een milde reiniging nodig, want ook een vette huid kan uitdrogen! Bekijk altijd de ingrediëntenlijst om te kijken wat er in het product verwerkt zit.

Heet water droogt je huid ook uit. Je poriën kunnen beschadigen en je wast je natuurlijke oliën eraf. Gebruik daarom liever lauwwarm water.

Stappen
Begin met het verwijderen van je oogmake-up. Oogmake-up op waterbasis kun je met een vetvrij product verwijderen. Waterproof make-up krijg je beter weg met een reiniger op basis van olie. De rest van je gezicht kun je reinigen met bijvoorbeeld een reinigingsmelk of schuim. Gebruik vervolgens een toner om je huid te kalmeren. De laatste stap is het aanbrengen van een nachtcrème, serum of oogcrème. Zo geef je je huid de tijd om te herstellen. Gebruik ongeveer een keer per week een peeling of scrub om de dode huidcellen te verwijderen.

Tip: Voelt jouw huid na het reinigen droog of trekkerig aan? Dan is de reiniger te agressief voor jou.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »