Hoe verwerk je oranje in je make-up?

door Blisso
26 April 2020

Ook al kunnen we dit jaar helaas geen Koningsdag vieren zoals we gewend zijn, willen we er toch wat aandacht aan besteden. Op Koningsdag is het natuurlijk leuk om je kleding en make-up aan te passen op de kleur van ons land; oranje. Ben je niet zo’n fan van oranje kleding? Geen probleem! Je kunt ook oranje gebruiken in je make-up. Oranje is een lastige kleur en het kan snel vloeken, maar wij helpen je om deze kleur op een mooie manier terug te laten komen in je make-up look.

Het gezicht
Het mag dan wel Koningsdag zijn, het is niet de bedoeling om een foundation te gebruiken die oranje is.  Kies dus gewoon voor de foundation die je altijd gebruikt en breng deze aan. Doe dit natuurlijk wel op een gereinigde huid die voorzien is van een dagcrème. Je hoeft natuurlijk geen foundation te gebruiken, een beetje concealer of niks op je huid is ook goed! Om wat kleur terug te laten komen in je gezicht kan je een mooie blush gebruiken. Nu snappen we dat je geen oranje blush op je wangen aan wilt brengen, gebruik daarom een blush met oranje ondertoon. Een perzik blush is ook mooi op de wangen, deze kleur is ook zeer geschikt voor het voorjaar. Breng deze aan op de appeltjes van je wangen. Highlighter kunnen we natuurlijk niet vergeten, kies een highlighter die je zelf mooi vind en breng deze aan op de jukbeenderen, neusbrug en op het wenkbrauwbot.

Oogschaduw
In je oogschaduw kun je de kleur oranje ook erg mooi terug laten komen. Zo kun je net als bij je blush kleuren gebruiken met een oranje ondertoon, maar je kunt ook een hele felle kleur oranje aanbrengen in bijvoorbeeld je ooghoeken of in je arcadeboog. Een felle, knallende oranje oogschaduw zal ook mooi staan bij je onderste wipperrand. Gebruik natuurlijke kleuren op het ooglid en breng de felle, oranje kleur aan op de onderste wimperrand of in de ooghoeken. Je kunt ook oranje glitters gebruiken op je ogen. Deze zullen een mooi effect geven op het bewegend ooglid. Als je houdt van een opvallende look en je wilt lekker opvallen, kun je de glitters ook aanbrengen op je jukbeenderen. Deze look is perfect voor bijvoorbeeld een festival, doe dit over je highlighter heen en je creëert makkelijk een echte festival look.

Lippen
Ook op je lippen kunnen we een oranje kleurtje natuurlijk niet vergeten. Zo zijn er verschillende oranje lipsticks verkrijgbaar die perfect zijn voor Koningsdag. Als je dit iets te heftig vind of je hebt al veel oranje oogschaduwkleuren gebruikt, kun je ook kiezen voor een rode lipstick. Omlijn eerst je lippen met een lippotlood en breng daarna de lipstick aan. Hierdoor blijft de kleur beter en mooier zitten op de lippen. Gebruik eventueel een mooie lipgloss voor extra glans op je lippen.

Nagellak
Oranje nagellak is ook een echte must-have voor op deze feestelijke dag. Kies een nagellak met, of zonder glitters en steel de show. Je kunt ook nepnagels aanbrengen en deze oranje lakken. Je kunt je nagels ook rood, wit of blauw lakken als je niet zo’n fan bent van oranje nagels.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »