Make-up kwasten schoonmaken doe je zo!

door Blisso
4 Maart 2020

Make-up aanbrengen wordt met de juiste kwasten een stuk mooier en makkelijker, kwasten zijn minstens zo belangrijk als de make-up zelf. Wanneer je de kwasten vaak gebruikt, is het belangrijk om ze goed te reinigen! Vuil hoopt zich namelijk snel op in de haartjes, waardoor er veel bacteriën ontstaan. Daarnaast gaan je kwasten ook veel langer mee als je ze netjes schoonmaakt.

Waarom moet ik mijn make-up kwasten schoonmaken?
Was je je make-up kwasten niet? Dan blijven er bacteriën, stofjes en viezigheid in je kwasten zitten. Wanneer je je vieze kwasten dus blijft gebruiken, smeer je steeds opnieuw bacteriën op je huid. Dit zorgt voor verstopte poriën, waardoor onzuiverheden ontstaan. Naast dat het slecht is voor je huid, is het ook slecht voor je kwasten om ze niet te reinigen. De haartjes worden namelijk sneller hard, waardoor ze kunnen afbreken. En bovendien, met schone kwasten wordt je make-up look veel mooier en egaler aangebracht!

Hoe maak ik mijn make-up kwasten schoon?
Als je kwasten niet meer ‘nieuw’ aanvoelen, is het tijd om ze schoon te maken. Het verschilt bij iedereen, maar als je de kwasten elke dag gebruikt is een keer per week een goede richtlijn. Kwasten schoonmaken is super makkelijk, maar het wordt vaak uitgesteld omdat er geen tijd voor is. Er zijn verschillende tools die je kunnen helpen bij het schoonmaken van je kwasten, zoals een brush cleaning palette en een cleansing gel. Natuurlijk heb je deze dingen niet nodig, maar het maakt het een stuk leuker en bovendien gaat het sneller. Als je deze producten niet in huis hebt kun je het ook gemakkelijk doen met een milde shampoo, bijvoorbeeld baby shampoo. Maak de kwast nat, doe een beetje babyshampoo op je hand en maak ronddraaiende bewegingen. Je zult zien dat het vuil uit de kwast op je hand komt, zodra er geen vuil meer uit de kwast komt kan je hem gaan afspoelen.

Kwasten schoonmaken met een palette
Natuurlijk kan je gewoon met je handen je kwasten reinigen, maar om ze zo min mogelijk te beschadigen kan je een brush cleaning palette gebruiken. Het palette is speciaal gemaakt voor dit klusje, kwasten schoonmaken wordt een stuk makkelijker en leuker! Breng wat brush cleansing gel of baby shampoo aan op het palette, maak de kwast nat en maak ronddraaiende bewegingen. Je kunt er kleine en grote kwasten mee schoonmaken, zelfs je make-up spons kan ermee worden schoongemaakt.

Drogen
Laat de kwast hangend of liggend drogen, dit is beter voor de kwast. Wanneer je hem rechtop neerzet,  komt er water bij de lijm van de kwast wat ervoor zorgt dat de haren loslaten. De kwasten zullen binnen een paar uur droog zijn, zodat je ze gewoon weer kunt gebruiken!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »