Lange, volle wimpers door wimperserum

door Blisso
15 April 2020

Wie wilt het nou niet; mooie, lange en volle wimpers. Daar droomt toch iedereen van? Om je wimpers te versterken en om ervoor te zorgen dat ze minder snel afbreken kan je een wimperserum gebruiken. Het is de manier om je wimpers een boost te geven, zodat ze sneller groeien, sterker worden en minder snel uitvallen. Wat dit precies doet en waarom het werkt lees je in dit blog.

Het ontstaan van wimperserums
Mensen met glaucoom hebben een verhoogde oogdruk. Oogvocht wordt niet goed afgevoerd waardoor het zich ophoopt in het oog. Een manier om de oogdruk te verlagen is door gebruik te maken van oogdruppels met Bimatoprost. Patiënten die de oogdruppels gebruikten merkten dat de wimpers hierdoor sneller groeiden en de cosmeticawereld sprong er direct op in. Zo werden er wimperserums ontwikkeld. Dit ingrediënt zorgde echter wel voor bijwerkingen: jeukende rode ogen, verkleuring van het ooglid en een steeds terugkerende oogontsteking. Daarom is dit ingrediënt uit serums verdwenen en wordt het alleen nog gebruikt voor medische redenen.

Het serum
Het product wordt steeds populairder en steeds meer merken brengen een variant op de markt. Er zijn ondertussen verschillende wimperserums te vinden met verschillende ingrediënten. Ze beloven je wimpers te verlengen en te versterken, zodat je binnen een paar weken misschien wel mooie, volle wimpers hebt.

Een serum kan zorgen voor een aantal effecten:

  • Je wimpers kunnen donkerder van kleur worden
  • Je wimpers worden gehydrateerd
  • Je wimpers voelen steviger aan
  • Je wimpers voelen flexibeler aan
  • Je wimpers zien er voller en langer uit
  • Je wimpers groeien sneller

Natuurlijk verschillende effecten bij elk serum en zijn de resultaten bij iedereen verschillend.

Wimperserum aanbrengen
Lees voor het gebruiken van het wimperserum altijd de gebruiksaanwijzing. Zorg er ook voor dat je oogleden en wimpers droog en schoon zijn. Breng een kleine hoeveelheid aan langs je wimperaanzet, doe dit zorgvuldig zodat het serum niet in je ogen komt. Laat het serum intrekken. Je kan het serum ’s nachts maar ook overdag gebruiken, het trekt namelijk in je wimpers dus je kan daarna gewoon make-up aanbrengen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »