Huidverzorging voor de rijpere huid

door Blisso
4 Maart 2020

Of we het nou leuk vinden of niet, de huid veroudert. We kunnen dit helaas niet tegenhouden en we zullen moeten leren leven met die vervelende rimpeltjes en lijntjes. Wel kunnen we het huidverouderingsproces vertragen, dit kan met verschillende anti-ageing producten, maar dit ligt natuurlijk ook aan je levensstijl. Je mag dan wel de duurste crèmes en beste serums gebruiken, met een ongezonde levensstijl zal huidveroudering nog steeds hard gaan. Een rijpere huid heeft weer andere wensen dan een jonge huid, wij vertellen jou meer over de wensen van een rijpere huid.

Het proces en de oorzaken van huidveroudering
Je kan weinig doen tegen het verouderen van de huid. De huid wordt slapper en verliest elasticiteit, dit komt doordat elastine- en bindweefselvezels afnemen. Ook de talgklieren produceren minder huidpiliden, met als resultaat: een droge huid. Huidveroudering komt door verschillende factoren, het wordt onder andere beïnvloed door erfelijkheid. Ook hormonale veranderen spelen een rol, maar de 2 grootste boosdoeners zijn de zon en roken. Ongeveer 8% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door de Uv-stralen van de zon. Als de huid ouder is herstelt het zich minder snel na blootgesteld te zijn aan de zon, ook pigmentvlekken zullen sneller ontstaan door de Uv-stralen. Daarom is zonbescherming zo belangrijk, of je nu een jonge of rijpe huid hebt. Probeer daarom altijd een foundation of dagcrème te dragen met SPF, als er geen zonnefactor in je foundation of dagcrème zit, is het belangrijk om een zonnebrand te dragen onder je make-up en natuurlijk op de rest van je lichaam.

Wat heeft een rijpe huid nodig?
Of je nu een jonge of rijpe huid hebt, het schoonmaken en reinigen van de huid is altijd aan te raden. Doe dit met een milde reiniging op oliebasis, een rijpe huid wordt snel droog, gebruik daarom geen zeep of té heet water. Daarna raden wij aan om een tonic te gebruiken, deze zorgt ervoor dat de PH-waarde van je huid word hersteld. Je kan ook af en toe een scrub gebruiken of een lekker maskertje. Gebruik een masker met een hydraterende werking, deze zal de vochtbalans van de huid goed op peil brengen. Een scrub zal de werking van de celdeling stimuleren, je verwijdert namelijk alle dode huidcellen door je huid te scrubben.  Een dag- en nachtcrème is ook niet geheel onbelangrijk. Gebruik een parfumvrije crème, kijk wel altijd of deze goed intrekt. Als je crème niet intrekt is de kans groot dat het product zijn werk niet kan doen. Gebruik ook altijd na het douchen een verzorgende lotion. In ons assortiment vind je enorm veel bodylotions en bodycreams die je huid hydrateren en verzorgen. Vooral na het douchen voelt de huid vaak trekkerig en droog aan.

Een geheime tip
Hyaluronzuur! Dit ingrediënt is in staat om duizend keer zijn eigen gewicht aan water vast te houden. Het is de perfecte ondersteuning voor het herstel van een vochtarme huid. In veel dagcrèmes en foundation vind je hyaluronzuur.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »