Hoe vaak nagels knippen?

door Blisso
17 Maart 2021

We hebben vaak niet door hoe snel onze nagels groeien en hoe belangrijk het is dat we dit bijhouden. Bovendien is het ook fijner voor jezelf, korte nagels breken minder snel af en hebben minder last van scheurtjes.

Nagels knippen heb je vaak zo gedaan met behulp van een nagelknipper of een nagelschaartje. Het is dan ook niet de bedoeling dat je er te veel van af gaat knippen. Je wilt je nagels alleen maar om de zoveel tijd netjes maken om ervoor te zorgen dat ze gezond kunnen groeien. Wanneer je nagels gezond zijn zullen ze sterker worden en sneller groeien.

Vingernagels knippen
Je vingernagels groeien gemiddeld ongeveer 2 à 3 mm per maand. Het verschilt per persoon, bij de een zullen de nagels wat sneller groeien dan bij de ander. Maar in het algemeen is het verstandig om de nagels een keer in de 1 à 2 weken te knippen. Kijk in ieder geval even of het echt nodig is. Gebruik hiervoor een nagelknipper of een nagelschaartje en knip de nagels in een ronde natuurlijke vorm. Vijl ze eventueel achteraf om nagelscheurtjes te voorkomen. Je vindt in ons assortiment verschillende schaartjes & knippertjes.

Teennagels knippen
Je teennagels zijn wat harder en dikker dan de vingernagels. Ze zullen dan ook minder snel afbreken en groeien wat minder snel. Bij te lange teennagels zal er sneller een ingegroeide nagel ontstaan dan bij de vingernagels. Dit komt omdat mensen vaak niet doorhebben hoe snel de teennagels groeien en dit niet bijhouden. Een ingegroeide teennagel kan enorm veel pijn doen. Te lange teennagels kunnen verder ook gaten in sokken en pijn bij het lopen in schoenen veroorzaken. Houd je teennagels dus goed in de gaten en knip ze wanneer dit nodig is ongeveer een keer in de 2 weken. Wil je weten wanneer je de nagels van je kleintje moet knippen? Lees dan ons blog: Wanneer baby nagels knippen?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »