Hoe lang bestaat Nivea?

door Blisso
28 Maart 2022

Nivea is een van de meest populaire huidverzorgingsmerken en bestaat al een hele lange tijd. Ben jij benieuwd naar hoe lang dit merk nou eigenlijk al bestaat? Lees dan snel verder!

1911
In 1911 ontdekte dr. Isaac Lifschütz de emulgator Eucerit, dit kan water en olie binden. dr. Oscar Troplowitz zag hier kansen in en ontwikkelde samen met dermatoloog prof. Paul Gerson Unna de allereerste, welbekende NIVEA Crème. Deze crème werd al heel snel een groot succes en zo groeide Nivea’s assortiment met make-up, zeep en crèmes en haarlotion.

In het jaar 1914 wordt het maken van verre reizen mogelijk en de oprichters zien hier grote kansen in. Al snel is de NIVEA crème in elk werelddeel verkrijgbaar! In 1920 en 1930 ziet NIVEA dat er behoefte is aan huidverzorgingsproducten voor de man. Zo ontwikkeld het merk met scheerzeep!

Zonverzorging
Nivea bleef zich aanpassen en inspelen op de wens van de klant, zo werd in de jaren 50 Italië de nieuwe droombestemming van de Duitsers en werd het reizen voor steeds meer mensen mogelijk. Nivea ontwikkeld dan ook de ultra-oliespray! Door de handige manier van aanbrengen werd het product razend populair. Misschien heb je de populaire Nivea strandbal ook wel eens voorbij zien komen, ook die mocht in deze periode niet ontbreken op vakantie! In de afgelopen 40 jaar heeft het merk meer dan 20 miljoen strandballen geproduceerd en over de hele wereld kennen mensen ze.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »