Hoe blijft je oogschaduw beter zitten?

door Blisso
4 November 2021

Oogschaduw is natuurlijk één van de leukste cosmetica producten, omdat je namelijk je creativiteit helemaal op los kan laten gaan om zo prachtige oogschaduw looks te creëren. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je oogschaduw look ook lang blijft zitten! Dat kan soms wat lastig zijn, want wat moet je nou eigenlijk gebruiken om je oogschaduw langer te laten zitten?

Voorbereiding
De voorbereiding is natuurlijk één van dé belangrijkste stappen. Een goede basis is dan ook de fundering voor een mooie en lang houdende oogschaduw look! Begin dan ook altijd met een schone en vetvrije basis. Het wassen van je gezicht is belangrijk ook voor andere stappen in je make up routine. Vettigheid kan er voor zorgen dat je make up gedurende de dag loslaat, of gaat verschuiven. Als je nog steeds last hebt van vettige oogleden na het wassen, kun je eventueel een dunne tissue gebruiken om de vettigheid weg te halen. Daarnaast is het gebruiken van een oogschaduw primer ook super belangrijk. Zorg wel dat de primer goed droog is voordat je oogschaduw aanbrengt. Een primer zorgt er niet alleen voor dat je oogschaduw langer blijft zitten, maar het kan er ook voor zorgen dat de kleuren juist meer naar voren kunnen komen. Je kunt ook je concealer of foundation gebruiken als oogschaduw primer, alleen werkt het net iets minder goed. Een oogschaduw primer zorgt er namelijk ook voor dat je oogschaduw makkelijker is om te blenden.

Belangrijke punten
De kwaliteit van je oogschaduw speelt natuurlijk ook een grote rol in het lang mooi houden van je oogschaduw look. Daarnaast zijn hoge kwaliteit kwastjes ook niet te missen, deze maken het aanbrengen gewoon veel makkelijker en egaler. Je zou je oogschaduw kwastje eventueel ook vochtig kunnen maken. Dit maakt het aanbrengen makkelijker, en zorgt ervoor dat je oogschaduw beter intrekt. Zo blijft het langer zitten.

The finishing touch
Na het aanbrengen van je oogschaduw zijn er nog een paar dingen die je kunt doen om je oogschaduw langer mooi te houden. Een setting spray is bijvoorbeeld belangrijk om je oogschaduw langer mooi te houden. Setting spray, spray je gewoon over je gehele gezicht, laat het even opdrogen en klaar is Kees!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »