Felle kleuren toepassen in je make-up, durf jij het aan?

door Blisso
26 Maart 2020

Een mooie, natuurlijk make-up look is altijd goed. Maar draag jij wel eens felle kleuren in je make-up? Bijvoorbeeld knal roze oogschaduw of fel rode lipstick. Dit kan heel mooi zijn, maar wel met mate. Wij laten jou zien hoe je felle kleuren in je make-up kan verwerken.

Oogschaduw
Oogschaduw is er in vele kleuren en daar mogen we dan ook wel gebruik van maken. Oogschaduw aanbrengen is niet altijd makkelijk en vooral niet als je met felle kleuren gaat werken. Een van de belangrijkste stappen is het blenden van de oogschaduw, zodat alle kleuren mooi in elkaar overlopen. Een mooie oogschaduwlook met felle kleuren kun je maken door allereerst te beginnen met een oogschaduw primer. Deze zorgt ervoor dat de oogschaduw goed blijft zitten, vooral met felle kleuren is dit wel handig. Gebruik een natuurlijke oogschaduw als basis, beige bijvoorbeeld. Kies een kleur die je mooi vindt en breng deze aan op je ooglid. Dit mag een felle kleur zijn, zoals paars. Breng dan een lichtpaarse kleur aan op je ooglid en een donkerpaarse kleur in de arcadeboog. Maak de look af met wat highlighter in de binnenste ooghoek en een beetje op het wenkbrauwbot en vergeet niet om de kleuren goed te blenden.

Wil je de felle kleur toch wat subtieler gebruiken? Breng de paarse kleur dan alleen aan in de ooghoek.

Blush
Ook met je blush kan je lekker losgaan, zeker als je bijvoorbeeld een festival hebt is een felle blush een mooie toevoeging op je make-up. Je kan gaan voor een blush die past bij de kleur van je oogschaduw of bij de kleur van je lippen.

Lipstick
Lipstick is een echte must-have als je wilt gaan werken met felle kleuren. Een felle lipkleur kan je gezicht een hele andere uitstraling geven. Als je geen tijd hebt om make-up aan te brengen kun je ook alleen een lipstick aanbrengen, hierdoor zie je er gelijk een stuk verzorgder uit. Kies voor een lipstick die past bij jouw ondertoon.

Maak een keuze

Felle kleuren zijn leuk en kunnen een saaie dag lekker opfleuren. Maar houd je niet van teveel felle kleuren? Kies dan of voor felle oogschaduw, of voor felle blush of voor felle lippen. Hierdoor is de look makkelijker draagbaar voor overdag.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »