Beste Make Up Kwasten

door Blisso
23 Maart 2021

Make-up kwasten zorgen ervoor dat jij je make-up kan erg gemakkelijk kan aanbrengen. Maar welke make-up kwasten kan je nou het beste gebruiken en waarvoor?

Er zijn enorm veel verschillende make-up kwasten en ze zien er allemaal net wat anders uit.  Zo heb je grote kwasten met veel haartjes waarmee je onder andere gezichtspoeder mee aan kan brengen óf hele kleine make-up kwastjes waarmee je erg zorgvuldig je oogschaduw look kan creëren. Maar ook voor één make-up product heb je verschillende kwasten. Neem bijvoorbeeld highlighter, dit kan je aanbrengen met een stippling brush óf een fan brush. Bij een stippling brush zitten de haartjes dicht bij elkaar en is het kwastje rond, hiermee kun je erg precies je highlighter op de plekken waar jij de poeder wil hebben. Een fan brush is juist breder en staan de haartjes verder uit elkaar. Op deze manier kunnen de intense pigmenten van highlighter subtiel worden aangebracht en krijg je een wat natuurlijker effect.

Beste make-up kwasten
Er zijn verschillende merken die zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van make-up kwasten. Deze kwasten zijn hoge kwaliteit en zijn makkelijk in gebruik. Door de hoge kwaliteit gaan de kwasten lang mee. Neem bijvoorbeeld Real Techniques of Ecotools, zij bieden een ruim assortiment aan make-up kwasten ontworpen door professionals.

Kwasten schoonmaken
Vaak wordt het schoonmaken van kwasten vergeten. Veel mensen hebben niet door hoe onhygiënisch dit wel niet kan zijn. De haartjes van make-up kwasten verzamelen namelijk diverse bacteriën, vetten en huidschilfertjes. Dit kan zorgen voor oneffenheden op je gezicht, zoals puistjes. Make-up kwasten schoonmaken heb je bovendien zo gedaan. Je kan dit doen met een speciale brush cleanser, dit is een soort zeep die speciaal ontwikkeld is voor het snel en grondig reinigen van kwasten.  Daarnaast kan je je kwasten ook prima schoonmaken met (baby)shampoo en wat koud of lauwwarm water. Maak een klein sopje en haal de kwasten erdoorheen. Wrijf met je vingers de viezigheid uit de kwastjes. Je zult zien dat er enorm veel vuil uit de kwasten komt en het water al snel vervuild.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »