Alles wat je moet weten over make-up kwasten

door Blisso
4 Maart 2020

Er zijn tegenwoordig zo enorm veel kwasten te vinden, het wordt nog eens ingewikkeld. Een concealer breng je aan met een concealer kwast en een poeder met een poeder kwast. Maar welk product breng je bijvoorbeeld aan met een sculpting brush en hoe gebruik je een blending brush?

Foundation kwasten
Je make-up looks begint meestal bij het aanbrengen van een laagje foundation. Een foundation breng je meestal aan met een foundation kwast of een make-up spons. Beide geschikt voor het aanbrengen van een mooie, egale laag foundation. Welke beter is, is een persoonlijke voorkeur. Dit geld overigens voor alle kwasten, de een vindt synthetische haren fijner en de ander houdt meer van echte haren in make-up kwasten. De originele foundation kwast is een kwast met vaak stijve haren, die dicht bij elkaar staan. De kwast is plat en je kan er makkelijk en snel mee werken. Je kan je foundation ook aanbrengen met een stippling brush, deze is rond en heeft wat zachtere haren. Deze kwast zorgt dan ook voor een natuurlijker resultaat. Je kan je foundation ook gemakkelijk aanbrengen met een buffing brush. Een buffing brush is ook rond, heeft stijve haren maar is iets zachter.

Make-up spons
De make-up spons is geschikt voor als je houdt van een natuurlijker effect. De spons drukt de foundation als het ware in de huid, waardoor je een natuurlijk effect krijgt. Een make-up spons neemt wel snel veel product op.

Concealer kwasten
Concealer kwasten zijn er in verschillende vormen, zo heb je platte concealer kwasten en ronde kwasten. Een ronde concealer kwast is perfect voor het uitblenden van de concealer, de platte variant is fijner om de concealer mee aan te brengen. Met de platte concealer kwast kan je de concealer gemakkelijk op onzuiverheden en op donkere kringen aanstippen. Dit kan natuurlijk ook met de ronde variant, het is maar net wat jij fijn vind.

Poeder kwasten
Poeder breng je natuurlijk aan met een poederkwast, deze kent bijna iedereen wel. De kans is groot dat jij er ook wel eentje in je collectie hebt. Toch zijn er nog verschillende poederkwasten te vinden. Je hebt de normale poederkwast en een kabuki kwast. Een kabuki kwast heeft geen handvat en heeft heel erg veel haartjes, zodat je de poeder goed over je gezicht kan verdelen. Het voordeel van een kwast met veel haren is dat je de aangebrachte foundation en concealer niet gemakkelijk wegveegt. De grote en zachte haren in de poederkwast zullen ervoor zorgen dat de poeder gelijk en egaal word verdeelt over het gezicht. Als je je gezichtspoeder plaatselijk aan wilt brengen, bijvoorbeeld alleen onder de ogen of op je kind, kan je beter een kleiner kwastje gebruiken.

Blush kwasten
Een blush brush heeft net als een poeder kwast zachte haartjes. Hierdoor zal de blush die je aanbrengt niet gaan vlekken op je wangen. Een brush kwast is meestal rond, zodat je perfect met ronddraaiende bewegingen de blush aan kan brengen. Je blush breng je aan op de appeltjes van je wangen en eventueel op je jukbeenderen.

Bro
nzer en contour kwasten
Een contour kwast is vaak schuin afgesneden, je kan hier namelijk perfect de contouren van je gezicht mee volgen. Contourproducten breng je namelijk vaak aan in de diepe delen van je gezicht, zoals onder je jukbeenderen en onder je kaaklijn. Een schuin afgesneden contour kwast wordt ook wel de sculpting brush genoemd. Met deze kwast kan je zowel poeder, als crème-achtige contour producten mee uitblenden. Je bronzer breng je aan op de plekken waar je door de zon ook het snelst bruin zou worden, dit is dus op je voorhoofd en bij je jukbeenderen. Een bronzer kwast lijkt eigenlijk op een poeder en blush kwast, deze brush heeft namelijk ook zachte haartjes. De kwast is rond en perfect om een mooie bruine glow mee te creëren.

Highlighter kwasten
Voor highlighter heb je ook speciale kwasten, zo bestaat er tegenwoordig de ‘fan’ brush. De fan brush is, zoals het woord het al zegt een kwast in een waaier vorm. Met deze kwast kan je heel mooi subtiel highlighter aanbrengen, maar je kan de highlighter poeder ook mooi opbouwen, als je houdt van een iets opvallendere look. Je kan er ook voor kiezen om highlighter aan te brengen met een ronde highlighter kwast, dit is een klein, rond kwastje waarmee je de highlighter ook op plaatselijke delen in je gezicht aan kan brengen.

Oogschaduw kwast
De oogschaduw kwast is natuurlijk voor oogschaduw, maar er zijn verschillende formaten van dit penseel. Zo heb je de platte oogschaduw kwast, een ronde en je hebt ook nog de blending brush. Een plat kwastje is handig voor het aanbrengen van oogschaduw op het bewegend ooglid. Met een rond kwastje kan je een kleur aanbrengen in de arcadeboog en met een blending brush kan je de gehele look mooi blenden.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »